• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, говори за феномена „необяснимо богатство”

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, говори за феномена „необяснимо богатство”

 София /КРОСС/ От 14 до 16 септември 2011 Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) ще бъде домакин на Годишната конференция и Общото събрание на КАРИН (CARIN), еждународна неформална мрежа на експерти от правоохранителните и правоприлагащите органи, чиято дейност е насочена към установяването, обезпечаването и отнемането на престъпни активи.

КАРИН е създадена през септември 2004 година. Понастоящем в нея членуват 60 страни. Основната цел на КАРИН е да подобри ефективността и практическото сътрудничество между страните-членки в мрежата при установяването, обезпечаването и отнемането на облаги от престъпна дейност. Темата на Общото годишно събрание на КАРИН в София ще бъде феноменът „необяснимо богатство”.

На конференцията ще присъстват представители на службите за отнемане на престъпно имущество от държавите-членки на ЕС, на страни извън ЕС, а също така и представители на Европол, Евроджъст, групата Егмонт, Световната банка и други международни организации.

България членува в КАРИН от март 2007 година. Такава среща на КАРИН за първи път се организира в София. През 2008 година Изпълнителното бюро на мрежата с пълно мнозинство избра Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност за председателстваща мрежата организация през 2011 година. Годишната пленарна среща на КАРИН ще се състои под председателството на България, представлявана от КУИППД.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.