• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Рок и само рок звуча на 9 и 10 септември в Разлог

Рок и само рок звуча на 9 и 10 септември в Разлог

Разлог /КРОСС/ Рок и само рок звуча на 9 и 10 септември в Разлог. Община Разлог организира „Рок Разлог" за всички рок меломани, като направи една представителна извадка на класическия български рок - 4 утвърдени и 4 млади групи се представят на фестивала. Още в първата нощ прозвучаха песни с история, чуха се и песни, които ще останат в история. Класическият рок е нещо, което остава завинаги. Разбира се, където има рок, има със сигурност много бира и мезета, а на Рок Разлог имаше и фън шатри за тениски
и значки. Заря озари небето над Разлог след края на концерта.

В първата вечер на сцената се качиха групите No Frames, "Силует", "Сигнал", Васко Кръпката и "Кръпка Блус Бенд". Във втората рок вечер е ред на "Магистри"(б.а. - рок бандата на политолога Евгени Дайнов), "G Rock", Милена, Б.Т.Р. Амбицията на организаторите на „Рок Разлог" е събитието да се превърне в традиция, където среща да си дават стойностната българска музика, нейните създатели и носители.

„За мен това е истински празник, защото съм запален рокаджия. На Разлог му отива тази музикална проява и с всяка година площадът ще се изпълва с много гости не само от Пиринския край, с което ще рекламираме града и общината. Ще го превърнем в добра традиция, която ще обогатяваме и развиваме във времето."- сподели кметът на община Разлог Красимир Герчев.

Тийнейджърите, които свирят заедно от 2 години в група No Frames с цялата си младежка енергия дадоха старта на първото издание на фестивала за класически рок "Рок Разлог". След тях на сцената се качиха рокаджиите от Бургас - група "Силует" (Мартин -барабани, Мария - бас и част от вокалите, Богдан - китара, Мариана - акустична китара, глас и пияно, Михаела - свиря на цигулка). „Много хубаво звучи Рок Разлог, който го е измисли да е жив и здрав. Това е истинска класика и аз няма да спра да го повтарям. Важно е, че Разлог има традиция в организирането на фестивали, още преди повече от 10 години се провеждаше фестивалът „Рок Предел", един много хубав самобитен фестивал, които прерастна в класически музикален фестивал Рок Разлог. Време беше някои да се сети за българския рок и това са Община Разлог. Адмирации за първото издание на Рок Разлог, който заложи на класическия рок. Музиката остава, готините песни също. Аз се вълнувам като малко дете.", каза Васко Кръпката. Той и "Кръпка блус Бенд" взривиха публиката с хитовете "Да живее рокендрола", "Нека Бъде Светлина" и няколко нови парчета. Динозаврите от „Сигнал" излязоха на сцената на Разлог и изпълниха почти всички свои известни песни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.