• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кунева: Управляващите излъгаха очакванията на хората

Кунева: Управляващите излъгаха очакванията на хората

София /КРОСС/ „Хората се чувстват изоставени и обезверени.” Тези впечатления изтъкна гражданският кандидат за президент Меглена Кунева на пресконференция по повод завършилата национална обиколка и предстоящото внасяне на документите за регистрация в ЦИК. Кунева отбеляза, че след обявяването на кандидатурата й на 6-ти юни е посетила 88 населени места и е провела 231 срещи.

„Изводът от тези срещи е, че хората в България се чувстват изоставени, а така повече не може. ГЕРБ провали надеждите, с които дойде на власт. Хората очакваха от това правителство справедливост, а получиха рекет. Това са загубени години за страната”, допълни Кунева. „Хората се чувстват излъгани от правителството заради растежа на безработицата, заради липсата на приоритети за изостаналите по икономически показатели региони, заради това, че продължава да се забавя връщането на ДДС от държавата на бизнеса, заради затлачването на обществените поръчки”, коментира кандидатът за президент.

Меглена Кунева даде и конкретни примери от срещите, които е провела в рамките на националната обиколка. „Фабрика в Бургас е изнесла бизнеса си с 300 работни места във Виетнам, заради рекет на местен монопол и безхаберието на държавата. Собственик на кафене в Родопите ми разказа, че за една година е претърпял над 250 проверки, а жена от малък град по Южното Черноморие сподели, че нейният бизнес за един месец е проверяван 27 пъти, докато конкуренцията й в съседство – нито веднъж”, разказа Кунева. Тя изрази тревога от данните, които е получила във Симеоновград, че  равнището на безработицата в града е над 23%, а в ромската махала достига дори до 98%.

Гражданският кандидат съобщи още, че ако спечели изборите, до март месец ще бъде изготвен план за действие, който да доведе до стабилизация на най-нуждаещите се региони. „Това ще е план, който да подпомогне икономиката, да доведе нови инвестиции и осигуряване на работни места”, посочи Кунева. „В плана ще бъдат заложени срокове и конкретни мерки”, каза още Кунева. Тя бе категорична, че: „ще следи как се разпределят публичните разходи. Ако президентската институция е гласът на хората, тя има всичкото право да пита какво става с нашите пари”. „Ако получим народния вот, още първия месец ще проведем срещи с бизнеса, за да направи анализ на пречките пред предприемачеството

 

в България. Ще очакваме предложения от всички браншове, ще поканим представители на неправителствения сектор и журналисти”, обяви още кандидатът за президент.

Меглена Кунева посочи, че ще настоява за постигане на балансиран бюджет през 2012 г. и в следващите години, не чрез орязване на публични инвестиции и репресии за изпълнение на приходната част чрез глоби, а чрез структурни реформи и ограничаване на неефективните публични разходи.

На въпрос как ще бъде осъществен този план през президентската институция, Кунева коментира, че няма политик, който да не се вслуша в гласа на хората. Тя обясни, че когато представя плана си, ще има зад себе си гласовете на браншовите организации, неправителствения сектор и гражданското общество. „Въпросът ви е абсолютно основателен, защото досега сте виждали как един президент се крие в президетството, Меглена Кунева няма да използва поста за убежище, а като платформа за водачество”, допълни гражданският кандидат за вицепрезидент Любомир Христов. „Смешното изречение - „Аз открих път, аз открих завод, става за PR, но не е вярно...”, отбеляза Кунева.

„Безработицата и опитите на управляващите да омаловажат значението на президентската институция е добра хранителна среда за манипулиране и изкривяване на вота”, коментира Меглена Кунева. По думите й изказването на премиера, че президентската институция не важна, цели да разочарова гражданите и да ги откаже от изборите, което всъщност обслужва купуването на гласове. Гражданският кандидат за президент отбеляза, че управляващите явно не зачитат на гласовете на българите в чужбина, защото точно в навечерието им е закриха консулски служби и не правят необходимото, за да повишат избирателната активност на българската диаспора.

Гражданските кандидати Меглена Кунева и Любомир Христов ще внесат документите за регистрация в ЦИК в понеделник, 12 септември, в 11.00 часа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.