• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ВКС постанови доживотна присъда за убиеца от Осиково

ВКС постанови доживотна  присъда за убиеца от Осиково

 

София /КРОСС/ Доживотен затвор без право на замяна отсъди  Върховният касационен съд за убиеца от Осиково Манчо Панюков. На 4 февруари 2009 година по особено жесток начин той уби двете си деца и опожари къщата на тъста си с петима души в нея. Заради тежките изгаряния по-късно в „Пирогов" почина съпругата му Биляна Панюкова, а четирима нейни роднини бяха изписани след месеци лечение.

 

В мотивите си ВКС посочва: „Наказанията, наложени на подсъдимия Панюков, са законосъобразно и справедливо определени, както по вид, така и по размер. Отчетени са в пълнота всички обстоятелства, характеризиращи както степента на обществена опасност на деянието, така и тази на дееца, като настоящата инстанция изцяло възприема изводите, че тази опасност е изключително висока. Престъпната деятелност на подсъдимия е в разрез с всякакви лични, обществени, морални и законови норми на човешко поведение и го характеризира като личност без каквито и да е било задръжки, жестока и брутална. ВКС не намира основания за каквото и да било снизхождение по отношение реализацията на наказателната отговорност. Във връзка с гражданската отговорност на подсъдимия, съдилищата не са допуснали нарушения.”

На 20 февруари миналата година Благоевградският окръжен съд постанови доживотна присъда за Панюков. Той трябва да изплати и 300 хил. лева обезщетение. През декември 2010 г. Софийски апелативен съд потвърди присъдата.

Решението на съда не подлежи на обжалване. 

/ГС/ 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.