• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

АЕЦ „Козлодуй” с нов шеф

АЕЦ „Козлодуй” с нов шеф

 

София /КРОСС/ Освободен от поста е изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД Костадин Димитров. На 2 септември в Български Енергиен Холдинг ЕАД (БЕХ) е постъпила  молба от Димитров за освобождаването му като изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, поради здравословни причини. На 8 септември 2011 г., с Решение на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД по Протокол № 41-2011 г., в качеството му на едноличен собственик на капитала на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, г-н Костадин Димитров е освободен като член на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, и на негово място е избран г-н Митко Янков. За изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД е избран г-н Александър Николов, досегашен член на Съвета на директорите на дружеството. Решението за това е взето от Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД днес.

Биографична справка: 

Г-н Александър Николов роден през 1962 г. Завършил е Техническия университет в София, специалност „Топло- и ядрена енергетика”. Г-н Николов, има богат опит в областта на ядрената енергетика. През 1986 г. започва работа в АЕЦ „Козлодуй”, като поетапно заема длъжностите старши инженер оператор; дежурен инженер на блок; главен дежурен на АЕЦ; главен технолог „5, 6 блок”; ръководител на направление „Експлоатация”; главен инженер на Електропроизводство 2. От 2001 г. ръководи последователно направленията „Инженерна поддръжка” и „Инженерно осигуряване”, а от 2005 г. оглавява управление „Инженерно-техническо осигуряване”. В периода 2007 – 2008 г. е директор на дирекция „Производство”, след което до април 2010 г. е ръководител на управление „Експлоатация”. Има допълнителна мениджърска квалификация по „Организация и управление на бизнеса” и „Индустриален мениджмънт” от Стопанска академия “Димитър А. Ценов”, Свищов. Завършил е различни международни квалификационни курсове: „Мениджмънт на големи проекти” в Мадрид, Испания; „Експлоатационна безопасност на атомни централи” в Карлсруе, Германия; „Експлоатационна безопасност на АЕЦ” в Токио, Япония; “Експлоатация на АЕЦ – надеждност и безопасност” в Чикаго, САЩ. Владее руски език и ползва английски език. 

Г-н Митко Янков е роден през 1950 г. Завършил е Московския енергетически институт, специалност инженер – топлофизик „Атомни електростанции и установки”. От 1975 г. последователно работи в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД. Има дългогодишен опит на ръководни позиции в централата, сред които ръководител направление „Експлоатация блокове 1-6”, в периода 2000-2002 г. е началник отдел „Ядрена безопасност”, а от 2002 г. до 2005 г. е ръководител управление „Инженерно и техническо осигуряване„. От 2005 г. до настоящия момент е директор „Безопасност и качество” в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД. Има допълнителна квалификация по „Организация и управление на бизнеса” и „Мениджмънт на екологичната дейност” от Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Владее руски език.

 /ДН/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.