• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

НАП-Варна затегна проверките в заведенията след 17 ч.

НАП-Варна затегна проверките в заведенията след 17 ч.

Варна /КРОСС/ За една седмица мобилни екипи от дирекция „Контрол” при Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) във Варна са провели 113 проверки в морската столица и Североизточна България.

Целта на проверките е да се установят отчитат ли търговците извършените продажби след 17 ч. и в късните вечерни часове. Обект на проверките са били заведения за обществено хранене, питейни заведения, денонощни магазини за хранителни стоки и др. По време на проверките данъчните са установили, че търговци, които са проверявани през деня и са издавали касови бележки, в късните часове на денонощието не маркират на фискалните устройства извършените продажби. При извършените проверки  на 20 търговски обекта във Варна са съставени 17 акта за установяване на административно нарушение – неиздаване на касов бон. В региона са проверени 93 обекта, а броят на съставените актове за неотчитане на извършените продажби е 27.

Освен наложените парични глоби за неиздаване на касов бон, всички търговци, на които са съставени актове,  трябва да свържат предсрочно касовите си апарати с НАП. Причината за предсрочната връзка с приходната агенция  са направените промени в Наредба Н-18, влезли в сила от 19 август 2011 година. Засиленото присъствие на данъчните инспектори и проверките в Североизточна България ще продължат до края на годината, включително и в почивните дни.

Сигнали за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки жителите на Варна могат да  подават в териториалната дирекция, а така също и чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700.

/ДН/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.