• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Почват масови проверки за това дали децата в градините се хранят здравословно

Почват масови проверки за това дали децата в градините се хранят здравословно

София /КРОСС/ Министерство на здравеопазването започва проверки в цялата страна дали се спазват правилата за здравословно хранене в детските градини. Те ще се извършват от РЗИ и ще продължат до 15 октомври. От тази учебна година влязоха в сила нови правила за здравословно хранене и в детските градини. Според тях децата трябва да ядат повече плодове и зеленчуци за сметка на тестените, мазни и солени храни.
Преди началото на учебната година РЗИ са проверили и хигиенните условия в 866 училища. За тази цел те са извършили 990 проверки. 710 от инспектираните учебни заведения са извършили нужните ремонти, а в 75 се очаква те да приключат до утре. Най-често те са за премахване на течове, оправяне на покриви, дограма, тоалетни, както и подмяна на осветлението, и освежаване на стаите. В 81 училища ремонтните дейности ще продължат и след началото на учебната година. Тези заведения се намират в Пловдивска област - 16, Стара Загора - 10, Шумен - 10, Кърджали - 9, Пазарджик - 8, Русе - 5, Кюстендил - 4, Бургас, Велико Търново, Плевен, Смолян и Столична община - по 3, Ловеч - 2, Добрич и Ямбол - 1. В Бургас, Плевен, Пловдив и Русе инспекторите са съставили актове на 6 директори на училища. Наказанията са за неспазени срокове по изпълнение на предписаните мерки и неподадени заявления за удължаване на сроковете им. След наложените актове и там ще бъдат извършени нужните ремонти. Временно са спрени от експлоатация части от 5 училища в Стара Загора, Шумен и столицата. В областите Благоевград, Варна, Видин, Враца, Габрово, Монтана, Перник, Разград, Силистра, Сливен, София област, Търговище и Хасково всички учебни заведения ще посрещнат новата учебна година при изрядна материална база.

/ДК/ 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.