• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Плевнелиев в седем минути: Подкуп не ми е искан и не съм давал

Плевнелиев в седем минути: Подкуп не ми е искан и не съм давал

София /КРОСС/  Не ми е искан подкуп. Подкуп не съм взимал, подкуп не съм давал. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
"В последните дни се наслушах на какви ли не глупости. От кого ли не, за какво ли не. Тези, които дълги години правят политика по стария начин, ще продължат да я правят по единствения начин, по който те могат да я правят - компромати, демагогия, измишльотини и откровени лъжи", каза още Плевнелиев.

Росен Плевнелиев представи фактите по казуса:
С решение от 2011 и 2002 г. Столичният общински съвет заменя парцели, собственост на Бизнес-парк София и огромни инвестиции в инфраструктура, направени от бизнес-парка. Той пък дарява огромен парцел първа линия на Околовръстното с инвестиции в инфраструктура за десетки милиони лева. Това е лявото платно на Околовръстното, това е мост над Околовръстното, това са улици около бизнес-парка от общинско и национално знчение.
Тази инфраструктура за десетки милиони левове плюс парцел, са заменени срещу друг парцел от 15 дка на един недовършен булевард в Младост, "Александър Малинов". Въпреки взетото решение, от 2002 д  2008 г. нищо не се случва. Софийска община не финализира сделката. Бизнес-паркът е купил земята, инвестирал е десетки милиони в инфраструктура, същевременно общината не изпълнява ангажимента си 6 години.
През годините на забавянето е имало многократни срещи, сменят се кметове, сменят се общински съветници, не последва нищо. В периода 2002-2007 г. немската компания „Линднер”, както и нейните одитори „Кей Пи Ем Джи” изпитваха огромни затруднения да впишат тази сделка в баланса на фирмата, тъй като тя оперира в 64 държави по целия свят, а срещу инвестиции за десетки милиони левове имаме само едно голо, неизпълнено обещание в продължение на шест години.
По това време немските инвеститори обмисляха дори варианта да съдят Столична община за неизпълнение и огромното забавяне.
Едва със смяната на политическото ръководство на Столична община, в лицето на кмета Бойко Борисов, беше поет ясен ангажимент. Тогава и случаят беше доведен докрай, благодарение на усилията и огромната политическа воля лично на Борисов да доведе случая до край. Затова тогава благодарих и сега още веднъж благодаря на всички 49 от общо 54 общински съветника, които гласуваха "За" и финализираха тази сделка.
 

"Не съм имал среща с никакви брокери, нито един, нито двама, нито трима. Лично на мен подкуп ми е искан. Такъв не съм давал. Самите вие знаете, че подкуп не се иска директно, а чрез много завоалирани намеци. подкуп не съм взимал, подкуп не съм давал", заяви той.

По думите му, обвързването на тази сделка с политически битки, зависимост и компроматни войни е недопустмо и показва пълната безпомощност на опозицията да се раздели с миналото.

"Няма да участвам в компроматни войни. Заявявам го за пореден път. Готов съм да подам ръка на всички в България, които искат да правят политикапо един нов и различен начин", посочи той.

Кандидат-президентите показват в момента как ще управляват, ако бъдат избрани, заяви в заключение Росен Плевнелиев.

Цялата пресконференция продължи по-малко от 7 минути. След краят й кандидатът на ГЕРБ отказа да отговаря на каквито и да е журналистически въпроси и напусна бързо залата.

 

/ВС/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гербаджия

Цвъчко,главо проста,защо отряза от кръста главата на Плевнелиев?Не знаеше ли,че той "нито лук е ял,нито лук е мирисъл"!

14.09.2011 19:54:24

Цветан Цветанов

Аз, аз казах, че на Плевналиев е искан подкуп. Лично аз, вътрешен министър на РБ.

14.09.2011 19:30:25

Червеният лайномет

А защо не повдигнаха този въпрос преди Плевнелиев да се кандидатира за президент ? И в какво всъщност го обвиняват ? Нали той, нито е предлагал, нито е взел подкуп ? Тогава ? Аман от долнопробни лайнометно-компроматни номера ! Очакваме втора серия - че е правил опит за обезчестяване на социалистка ! Предполага се, че става дума за другарката Масларова !

14.09.2011 19:06:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.