• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Надежда Нейнски и Мартин Димитров откриват конференция

Надежда Нейнски и Мартин Димитров откриват конференция

София /КРОСС/ На 16 септември, петък от 10.00 ч. в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” евродепутатът Надежда Нейнски и лидерът на СДС Мартин Димитров ще открият двудневна конференция на тема „Градът мислен и без/с/мислен. Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София”. Конференцията е етап от проекта „Моята красива Европа из улиците на София. Град. Гето. Естетика.”, спечелил първа награда в конкурса „Моят малък красив европейски проект”, иницииран от евродепутата и СДС.

Авторите на проекта са четирима млади архитекти и урбанисти, чиято цел е да представят уникалното пространство на София така, че то да обогати представата за града у неговите обитатели.

Форумът има за задача да намери онези белези на европейско присъствие, които са структуроопределящи за облика на София като уникално пространство и да набележи европейските практики и възможни десни политики за развитие на столицата.

Първият ден от конференцията- 16 септември - ще премине под надсловите „Градът и хората” и „Перспективи за развитие на София в контекста на европейските демократични практики”. Обект на дискусия са темите, свързани с историческата обусловеност на европейското присъствие в София, качеството на архитектурата в столицата и социалните процеси в посттоталитарния град. Друг акцент е развитието в посока център-периферия, културните модели, миграционните процеси и туристическият потенциал.

През втория ден от конференцията- 17 септември- под формата на работни групи ще бъдат обсъждани актуални проблеми като градският дизайн, европейското бъдеще на производствените територии, контракултурата и биоразнообразието.

Във форума ще участват главният архитект на София Петър Диков, изпълнителният директор на фонд „13 века България” и преподавател в Националната художествена галерия проф. Греди Асса, социологът Антоний Гълъбов, изявени и млади архитекти, културолози, урбанисти, социални анализатори и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.