• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

МИЕТ продава имот и решава наболял проблем с детска градина в София

МИЕТ продава имот и решава наболял проблем с детска градина в София

София /КРОСС/ Правителството даде съгласие дружеството „Овча купел”, чийто принципал е министърът на икономиката, енергетиката и туризма, да извърши продажба на имот чрез пряко договаряне с Нов български университет и „Хоспис София 2011” ООД по реда на чл. 17 от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала. Имотът е 4-етажна сграда в лошо състояние на ул. „Монтевидео” №21а в столицата.

Към момента МИЕТ, чрез търговското си дружество, вече е реализирало действия за решаването на неотложните проблеми със сградата, застрашаваща работата на детската градина „Усмивка”, която е в съседство. Обектът е ограден, назначена е охрана и основната част от сградата е освободена от самонастанилите се без правно основание лица, които с пребиваването си в нея бяха заплаха за работата на детската градина и на децата в нея.

За първи път след 19 години са приключили междуинституционалните спорове за собственост на проблемната сграда и в момента държавното дружество разполага с валидни документи за собственост. В изпълнение на решението на Министерския съвет ще бъде постигнато устойчиво решение на проблема. Сградата ще бъде реновирана от инвеститора, спечелил преговорите, и ще бъде използвана или за хоспис, или за студентско общежитие, което от своя страна ще има и социален ефект за развитието на столицата.

Преговорите с потенциалните купувачи – НБУ и „Хоспис София 2011”, след отваряне на първоначалните оферти ще продължат при явно наддаване, което ще гарантира и защита на интереса на държавното дружество. Преговорите ще започнат от цена за имота, определена от лицензиран оценител.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.