• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Британските профсъюзи призовават за обща стачка заради пенсиите

Британските профсъюзи призовават за обща стачка заради пенсиите

Лондон, Великобритания /КРОСС/ Двете най-големи организации на британските профсъюзи се споразумяха днес за започване на подготовка за организиране обща стачка на работещите в публичния сектор във Великобритания, несъгласни с плана на правителството за новата пенсионна схема, предаде "ПлюсИнфо".

Според синдикалните лидери и депутатите, "търпението на хората е пред края си", а искането за стачка, всъщност е "борба за живота на хората".

Профсъюзите планират да организират серия еднодневни стачки, които да започнат от ноември тази година и да продължат през зимата.

Гневът на профсъюзите е предизвикано от решението на правителството, от април следващата година да се увеличи процента на участие на служителите в осигуровките за пенсионните фондове. Това се случва в момент, когато "милиона служители от дълго време са със замразени заплати".

Лидерът на опозицията, Ед Милибанд не се съгласи със "стачкуването, докато траят преговорите".

На свой ред той заяви, че опозицията няма подходящ план, който да предложи на правителството по въпроса около осигуровките и пенсиите, предизвиквайки по този начин недоволството сред профсъюзите.

Съобщението за "стачкуваща зима на недоволството" във Великобритания съвпада с публикуването на последните данни за безработицата. В края на юли броят на безработните се е увеличил с нови 80 000 и в момента възлиза на над 2,5 милиона души.

Общата безработица в страната е 7,9 на сто.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.