• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за утре, 15 септември

Предстоящи събития в страната за утре, 15 септември

***

Благоевград /КРОСС/ Държавният глава Георги Първанов ще посети Благоевград, където ще участва в откриването на учебната 2011-2012 г. Президентът ще пристигне в 8.55 ч. пред VІ-то СОУ „Иван Вазов” в града. В 10.00 ч. Георги Първанов ще посети Дома за възрастни хора „Св. Мина”, а в 11.15 ч. ще посети Дневен център „Зорница” за възрастни и деца с увреждания.

***

Шумен /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Шумен, където ще открие основно рехабилитираната централна част на града. Церемонията по откриването на рехабилитираната градска част е започне в 15.00 часа пред сградата на Областната управа в Шумен. Веднага след това ще се открие и новият пресклуб, който се намира в сградата на Областната администрация.

***

София /КРОСС/ От 08.30 ч., министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще вземе участие в кампанията на в. „Стандарт” и Министерство на вътрешните работи за защита на пешеходците на пътя. Тя ще пресече кръстовището на бул. „Васил Левски” и ул. „Искър” с ученици от Софийската математическа гимназия в 08.30 ч., преди началото на първия учебен ден.

***

София /КРОСС/ Министър Нона Караджова ще участва в откриването на новата учебна година. Тя ще приветства учениците и преподавателския екип на Първа английска гимназия за началото на учебната 2011 - 2012 година. Събитието е от 9 ч., бул. „Дондуков” № 60 в столицата.

***

София /КРОСС/ В 9 ч. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, ще открие учебната 2011/2012 година в 134. СОУ „Димчо Дебелянов” (ул. „Пиротска” № 78).

***

София /КРОСС/ Кандидатът за кмет на София от Синята коалиция Прошко Прошков ще присъства на откриването на учебната година в 9 ч. в 120 ОУ "Г.С. Раковски" (с адрес район Лозенец, пл. Йоан Павел ІІ №7 ). След това в 10 ч. ще открие новата учебна година и в 107 ОУ "Хан Крум" (район Лозенец, ул. "Димитър Димов" 13).

***

От 9 ч. кандидатът за кмет на София Стефан Софиянски ще открие новата учебна година в столичното училище 128 СОУ „Алберт Айнщайн”, ж-к „Младост” 2.

***

София /КРОСС/ В 9 ч. Николай Пехливанов, народен представител от ПП "Атака" и кандидат за кмет на столицата, ще бъде гост на откриването на новата учебна година в 131-во СОУ "Кл. А. Тимирязев" в ж.к. "Младост 4" в София (бул."Филип Аврамов").

***

София /КРОСС/ 106 ОУ „Григорий Цамблак”, София ще бъде посетено от Н.Пр. Лешек Хенсел, посланик на Република Полша в България. Откриването е в 9 ч.

***

София /КРОСС/ Председателят на УС на Българска търговско промишлена палата Цветан Симеонов ще открие Първото специализирано изложение - AUTO CLUB SHOW от 9.45 ч. в зала „Христо Ботев”, Студентски град, София.

***

София /КРОСС/ Шефът на столичния КАТ Богдан Милчев, министърът по еврофондовете Томислав Дончев и световният шампион по ски-скок Владимир Зографски ще се включат в кампанията на вестник „Стандарт” и КАТ-СДВР – „Вдигни ръка, спри джигита”.  В 9.45 ч. те ще пресекат с вдигната ръка пред 55-то СОУ в кв. „Дървеница”.

***

София /КРОСС/ Министърът на правосъдието Маргарита Попова и заместник-

министър Христо Ангелов ще присъстват на официалното откриване на учебната година в училището към Софийския затвор. Тържеството ще се състои от 10 ч. в затворническото общежитие - Казичене, на чиято територия се намира основното училище.

***

София /КРОСС/ От 10 ч. в зала „Аула Максима” на Национална спортна академия „Васил Левски” ще се състои тържество по повод откриването на новата учебна 2011/2012 година.

***

София /КРОСС/ Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще присъства на официалното откриване на новото училище в кв. „Стрелбище” в първия учебен ден от 10 ч.

***

София /КРОСС/ От 10.45 ч. в зала „Средец” на хотел „Шератон” ще се проведе официална пресконференция на „Qatar Airways” по повод откриването на линията София - Доха. На събитието ще присъстват изпълнителният директор на Qatar Airways, г-н Акбар Ал Бакер.

***

София /КРОСС/ В 11 ч. министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ, ще поздравят учениците, родителите и учителите на 140 СОУ „Иван Богоров”.

***

София /КРОСС/ От 11 ч. председателят на НС на БСП Сергей Станишев, секретарите на НС на БСП Катя Николова и Евгений Узунов и кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов ще внесат в ЦИК документите за регистрация на кандидат-президентската двойка на БСП за предстоящите избори.

***
София /КРОСС/ Сесията на Столичния общински съвет ще започне с 12 ч.

***

София /КРОСС/ В пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на обществени организации на тема: „Законопроектът за управление на отпадъците и обединената инициатива срещу него” от 12 ч.

***

София /КРОСС/ От 12.30 ч. ще бъдат отворени ценовите предложения на допуснатите участници в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: Определяне на изпълнител на консултантска услуга във връзка с допълнително проектиране и строителството на обект: Автомагистрала „Струма” ЛОТ 4, участък „Сандански – Кулата” от км 423+500 до км 438+500. Процедурата ще се извърши в зала 702, етаж 7 в сградата на агенция „Пътна инфраструктура”.

***

София /КРОСС/ В 12.45 ч. в Заседателната зала на МВР министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният прокурор Борис Велчев и председателят на ДАНС Константин Казаков ще подпишат съвместна заповед, с която се създава Национално междуведомствено звено (НМЗ) за координиране дейностите по осигуряване законосъобразна обстановка за провеждане на изборите за общински съветници и кметове, както и за президент и вицепрезидент.

***

София /КРОСС/ В 13 ч. председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев и кандидатите за президент и вицепрезидент доц. Атанас Семов и Поля Станчева ще подадат в Централната избирателна комисия документите за регистрация на кандидат президентската двойка на РЗС.

***

София /КРОСС/ Навършва се една година от преждевременната загуба на проф. д-р Желязко Христов – дългогодишния лидер на КНСБ. От пресцентъра на КНСБ призовават всеки, който желае да изрази почит и уважение с цвете към приятеля, българина, европееца - към големия синдикален деец пред паметната плоча на сградата на КНСБ.

***

Пловдив /КРОСС/ Георги Титюков ще бъде с учениците и учителите от СОУ „Паисий Хилендарски” на първия учебен ден. Заместник-кметът по спорта и младежките дейности ще присъства на откриването на новата учебна година на тържеството, което ще започне в 9.00 ч.

***

Пловдив /КРОСС/ От 9 ч. кметът Славчо Атанасов ще присъства на откриването на учебната година в училище „Найден Геров”.

***

Пловдив /КРОСС/ Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното музикално училище „Добрин Петков” и в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов” в Пловдив.

***

Бургас /КРОСС/ Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева ще дадат началото на първия учебен ден в Начално базово училище (НБУ) „Михаил Лъкатник” в ж.к. „Славейков” от 9 ч.

***

Садово/ Първомай /КРОСС/ Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие новата учебна година заедно с ученици и учители от Селскостопанска гимназия - гр. Садово. Откриването ще бъде от 9 ч. в двора на училището. От 11 ч. в Първомай министър Найденов ще се срещне със земеделски производители и животновъди от Пловдивска област в Пленарната зала на Общината.

***

село Паволче/ Враца /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще направи първа копка на социален обект във Враца, в 10.30 ч. Обектът се реализира по Проекта за социално включване. Преди това, в 9 ч., министър Младенов ще участва в откриването на учебната година в ОУ „Христо Ботев” в село Паволче, община Враца.

***

Кочериново, област Кюстендил /КРОСС/ Заместник-министърът на образованието г-жа Милена Дамянова ще се включи в празника на СОУ „Христо Ботев”, „Св. Св. Кирил и Методий” – Кочериново, област Кюстендил. Събитието ще бъде уважено и от г-н Стюърд Питърс, зам.-посланик на Великобритания в България. Там ще бъде и г-жа Теодора Крумова, зам.-председател на Център Амалипе. Отриването на учебната година е в 13 ч.

***

село Видраре, община Правец /КРОСС/ Г-жа Сюзън Сатън, зам.-посланик на Американското посолство, заедно с г-н Никола Петков, представител на Националния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси, избраха да посетят ОУ „Васил Левски”. Мария Балканджиева, представител на Център Амалипе ще участва в събитието. Откриването на учебната година там започва в 9 ч.

***

Бяла Слатина /КРОСС/ НУ „Христо Смирненски”, град Бяла Слатина, ще бъде посетено от г-н Гари Макдугъл, който е председател на борда на директорите на Фондация „Америка за България”. На откриването ще бъде и г-н Деян Колев, председател на Център Амалипе. Начален час 9 ч.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.