• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Абас назова условията за възобновяване на диалога с Израел

Абас назова условията за възобновяване на диалога с Израел

Израел намери неочакван съюзник в борбата си срещу палестинската независимост

Тел Авив, Израел /КРОСС/ Палестинският президент Махмуд Абас чрез пълномощника си Нимер Хамад назова двете си условия, при изпълнението на които Палестина е съгласна да се върне на масата за преговори с Израел, предаде в днешния си брой "The Jerusalem Post".

Както предварително обяви Хамад, първото условие е свързано със замразяване строежа на еврейски селища в Западния бряг, а второто условие е официално съгласие на Израел да признае палестинската държава в границите й от преди 1967 г.. Според палестинския ръководител, ако Израел се съгласи с второто условие, това ще доведе до обмен на територии между двете страни.

Хамад посочи още, че се надавя на идеалния случай, при които Израел отговаря положително и на двете условия, но все пак, ако се случи така, че Тел Авив е съгласно със само едно от двете условия, то преговорите между двете страни ще се възстановят.

Въпреки това, той отбеляза, че в проведените предварително телефонни разговори с израелския президент Шимон Перес и с министър-председателя Бенямин Нетаняху, и двамата са отказали да приемат палестинските искания.

В тази връзка, пълномощника на Абас призова израелското правителство да обяви публично, че "г-н Нетаняху е отговорен за провала на мирния процес".

Напомняме, че палестинците обявиха своето оттегляне от мирните преговори с Израел в знак на протест срещу продължаващото изграждане на еврейски селища на "техните земи".

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.