• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Жаклин Кенеди смятала Чърчил за "откачен" човек

Жаклин Кенеди смятала Чърчил за "откачен" човек

Вашингтон, САЩ /КРОСС/ Жаклин Кенеди-Онасис, бившата "първа дама" на САЩ и съпруга на убития американски президент Джон Кенеди, смятала британският премиер Уинстън Чърчил за "странен човек", съобщава "Курир".

Британският политик и герой от Втората световна война, който Кенеди неведнъж е посочвал за свой политически идол, съвсем не е бил толкова любим на съпругата му, която определяла Чърчил като "истински откачен".

Подобни коментари за бившия британски премиер, който сред местната общественост се ползва с реномето на един от най-популярните политици в политическата история на страната, се намират в книгата на американския историк Артур Слезингер. Основа за написването на книгата му дава дългото осем часа и половина интервю на Джаки Кенеди, която тя му дала в качеството му на бивш съветник на президента Кенеди и близък приятел на семейството от годините, когато те бяха в Белия дом.

Книгата, която официално бе тиражирана днес стана бързо предмет на редица коментари сред американската общественост.

В своите изказвания Джаки Кенеди, която пет години след смъртта на съпруга си се омъжва за гръцкия милиардер и корабособственик Аристотел Онасис, дава редица обидни коментари за политиците и техните жени от времето, когато тя беше американска "първа дама".

Например за индийския политик Индира Ганди казва, че е "ужасен лактаж", френският президент Шарл дьо Гол описва като "егоманияк, дърдорко и разказвач", а вицепрезидентът на американската администрация Линдън Джонсън го смята за "голям пияница". Според нея, Джон Кенеди "истински се ужасявал от мисълта", че той може да го наследи на президентския пост".

Гняв в американската и почуда в британската общественост предизвика неприемливия коментар на Джаки за най-известният американски черен лидер и борец за правата и цветнокожите - Мартин Лутър Кинг, в чиято памет денят на неговото убийство е обявен за държавен празник в САЩ.

Според Кенеди-Онасис, Мартин Лутър е "грозен" и привърженик на "секспартитата".

В интервюто тя твърди, че Мартин Лутър Кинг преди да организира известния поход на американските негри във Вашингтон, на който той заявява, че "мечтае за деня, когато всички в САЩ ще бъдат равноправни" е организирал сексзабавления.

Целият разгвор със Слезингер е направен преди 47 години и според нейното последно желание, то не трябваше да се оповестява 50 години след нейната смърт.

Сегашното съвпадение е направено с изричното разрешение на дъщеря й Керолайн Кенеди, която искаше по този начин да отбележи 50-годишнината от влизането на Джон Кенеди в Белия дом.

Британските медии твърдят, че преждевременното обявяване на интервюто е в резултат на споразумението между дъщеря й и телевизионната компания Ей Би Си.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.