• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Мария Неделчева: Докато Кадафи е на свобода народът на Либия е под заплаха

Мария Неделчева: Докато Кадафи е на свобода народът на Либия е под заплаха

Страсбург /КРОСС/ По време на първата за този парламентарен сезон пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург се състоя дебат относно „Положението в Либия”. Българският евродепутат от Групата на ЕНП/ГЕРБ Мария Неделчева, която работи активно по темите, свързани с демократизацията и зачитането на човешките права, участва в дебата с изказване.

Неделчева подчерта, че либийският народ има нужда от една Нова Либия, а за да се построи тя е нужно да се сложи окончателно край на режима на Кадафи. „Докато този кръвопроливащ диктатор е на свобода, цивилното население ще продължава да бъде под заплаха”, добави тя.

В изказването си българският евродепутат посочи, че след приключването на този първи етап, ще е нужно двете страни на сегашния конфликт да се помирят. „Като изключим международното измерение, което бе дадено на конфликта чрез намесата на НАТО, тук става въпрос преди всичко за гражданска война, която разделя страната. Не можем да реконструираме една страна, преживяла гражданска война, без да минем през фазата на помирението”, аргументира Мария Неделчева.

Според нея това е предизвикателството, с което трябва да се справи Националният съвет на прехода, като постави солидни основи за стабилна рамка на демокрацията, на свободите и просперитета на страната. „От наша страна, ние трябва да подкрепяме този преход по най-добрия и най-разумния възможен начин. Трябва да мислим в дългосрочен план от гледна точка на финансовата помощ, но също така и на демократичната експертиза, с която може да помогнем на страната”, заяви в заключение евродепутатът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.