• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Изложба „Непознатият Едмонд в колекцията на Ангел Симеонов” се открива в София

Изложба „Непознатият Едмонд в колекцията на Ангел Симеонов” се открива в София

София /КРОСС/ Изложба живопис „Непознатият Едмонд в колекцията на Ангел Симеонов" ще бъде официално открита в галерия „Средец" на Министерството на културата от 18.00 часа, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Изложбата е посветена на 60-годишнината от рождението на известния художник и музикант Едмонд Демирджиян (1951-2009), тя се организира от Колекция „Ангел Симеонов", Фондация „Едмонд Демирджиян", Министерство на културата, Съюз на колекционерите в България и Епархийски съвет на Арменската апостолическа православна църква.

Изложбата в галерия „Средец" на бул. „Ал. Стамболийски" 17 включва част от творбите на художника, които се намират в колекцията на Ангел Симеонов.

Това са предимно живописни произведения. Някои са създадени в ранните 70-те години на 20-и век, още преди Едмонд да завърши Художествената академия и дават възможност да се проследи развитието на автора и силния му начален старт.

Част от картините се показват за първи път. Включени са произведения и от 80-те години, както и някои от последните му творби, притежание на Националната художествена галерия.

Специална изненада за ценителите представлява голяма автопортретна композиция от 1979 г. Ще бъдат представени и уникални рисунки - едно от последните попълнения в колекцията на Ангел Симеонов, които показват подготвителни етапи от работата на Едмонд Демирджиян, негови „упражнения" с цвета, линията, композицията.

Те разкриват изключително сериозните му теоретични занимания, които служат за основа на иначе много емоционалната му живопис.

Изложбата „Непознатият Едмонд в колекцията на Ангел Симеонов" ще продължи в галерия „Средец" на Министерство на културата до 29 септември.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.