• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Еманул Йорданов: Ако трябва, ще потърся роля в "Стъклен дом"

Еманул Йорданов: Ако трябва, ще потърся роля в "Стъклен дом"
Бившият вътрешен министър от кабинета "Костов" обеща, че няма да вади компромати

София /КРОСС/ Разчитам на политическата си биография и опита като политик и професионалист, но ако трябва ще потърся роля в "Стъклен дом". Това заяви кандидатът на сините за вицепрезидент Емануил Йорданов пред журналисти, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Заедно със своя партньор Румен Христов и с лидера на СДС Мартин Димитров той дойде в Централната изборателна комисия, за внасянето на документите за регистрация в предстоящите избори.

Емануил Йорданов обясни, че е приел номинацията в сряда вечерта с мотива, че партията му има нужда от него и не е доволен от начина, по който се развива ситуацията в страната.

"На преден план трябва да застнат хора, които могат да конкретно да назоват проблемите и начините за решаването им", каза той.

Йорданов посочи, че разчита на политическата си биография и опита като политик и професионалист. "В крайна сметка, ако трябва ще потърся и някаква роля в "Стъклен дом", пошегува се той по адрес на опонента си от БСП - Стефан Данаилов.

По този повод кандидатът за вицепрезидент на сините посочи, че традиционно основният опонент на демократическите партии ще бъде тандемът на БСП - Калфин-Данаилов. По отношение на ГЕРБ той заяви, че най-вероятно партията на Бойко Борисов я чака съдбата на НДСВ: "Те са сходни като оргнизация и политическа практика".

На въпрос дали като бивш вътрешен министър има скрити козове срещу някои от другите кандидати, Емануил Йорданов отговори, че никога не си е позволявал подобни неща.
"Това, което искам, е да застанем на един откровен диалог с останалите канидати, за да видим до колко те имат някаква представа за това, което им предстои след изборите. В крайна сметка атракцията е до време, после трябва да се работи", каза той.

На въпрос с какво би могъл да допринсе от позицията си на вицепрезидент, която у нас има доста скромни правомощия, Йорданов отговори: "Вицепрезидентът би могъл да поведе дискусия за структурата на съдебната власт, за начина на функционирането й. В практически план, когато президентът подписва указите за назначаване председателите на върховните съдилища и главна прокуратра, вицепрезидентът би могъл да го посъветва да не подписва поне първия указ, когато в състезанието участва само един кандидат".
"Тук не говоря за качествата на сега действащите кандидати, защото и Лазар Груев, и Борис Велчев са качествени хора и юристи. Говоря за начина на избиране. На тяхно място бих се отказал. По подобен начин се избират Тодор Живков и Фидел Кастро", уточни той.

По отношение на опонента си от ГЕРБ за вицепрезидентския пост - Маргарита Попова, Емануил Йорданов посочи, че тя е имала добри идеи за развитието на съдебната система, но те са останали нереализирани поради липса на политическа подкрепа. "Виждате, че един министър с не особено нвисока правна култура си позволява да говори каквото си поиска за стдебната власт, а МАргарита Попова е принудена да седи от страни и да го слуша все едно е доведено дете на този Министерски съвет", заяви той.


/ВС/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.