• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Лечков: Имаме основание да се чувстваме европейци с всичко онова, което сме направили

Лечков: Имаме основание да се чувстваме европейци с всичко онова, което сме направили

Сливен /КРОСС/ Община Сливен има ясна и завършена визия на социалната си политика към детски градини, ясли  и училища, коментира кметът Йордан Лечков. „Това беше ангажимент към гражданите, който поех при встъпването си в длъжност. Това, за което бяхме най-адекватни и успяхме да направим, е да въведем енергийна ефективност в заведенията. Всички сме ходили на училище, всички имаме деца. Като данъкоплатци плащахме за повече гориво за отопление, защото дограмите бяха изпочупени или в лошо състояние. Плащаха се луди пари за отопление, сякаш отоплявахме планетата. Имаме основание да се чувстваме европейци с всичко онова, което сме направили”, каза Лечков. Той допълни, че във всички санирани сгради има реализирана икономия на разходи за отопление, а спестените пари се пренасочват за нуждите на учебните и детски заведения. Според Лечков  всички ние имаме основание да се чувстваме европейци, а нашите деца да обитават чисти и приветливи сгради.

Над 50 процента от сградния фонд в община Сливен е саниран, а реализираните икономии на гориво са около и над 40 процента. Това е направено в резултат на политиката на Община Сливен за подобряване комфорта на обитаване и изпълнение на държавната политика за енергоспестяване, регламентирана със Закона за енергийната ефективност. Община Сливен е санирала 110 хиляди квадратни метра отопляема разгърната застроена площ. Това представлява 52 процента от сградния фонд на общината, с разгърната застроена площ над 1 000 квадрата. На всички обекти са изпълнени енергоспестяващи мерки като хидро и топлоизолация на покривите, топлоизолация и измазване с минерална мазилка на външните ограждащи стени и подмяна на стара дървена дограма с нова PVC дограма със стъклопакет.

 

Справка на Община Сливен сочи, че 19 622 475 лева е общата стойност на изградените от нея обекти в сферата на образованието за периода 2004 – 2011г. при управлението на Йордан Лечков. Сред санираните и ремонтираните учебни заведения са II-ро ОУ „Христо Ботев”, IV-то ОУ „Димитър Петров, VIII ОУ „Юрий Гагарин”, X-то СОУ „Йордан Йовков”, XI-то СОУ „Константин Константинов”, енергийна ефективност на сградата на ПМГ „Добри Чинтулов”, VII ОУ „Панайот Хитов”, XII-то ОУ „Елисавета Багряна”, III ОУ „Д-р Иван Селимински”, V-то СОУ „Пейо Яворов”, IX-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, училището в село Бяла, училище „Паисий Хилендарски” в село Сотиря и редица детски заведения. Директори на редица учебни заведения споделиха, че такива мащабни ремонти не са правени от 20 и повече години, а през изминалите 7-8 години, Община Сливен е станала отворена за проблемите на заведенията институция.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.