• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Младежкото обединение в БСП организира среща на младите кандидати за кметове и общински съветници от БСП

Младежкото обединение в БСП организира среща на младите кандидати за кметове и общински съветници от БСП

София /КРОСС/ На 17 и 18 септември 2011г. в зала „България” на Международния панаир в Пловдив Младежкото обединение в БСП организира Национална младежка среща на младите кандидати за кметове и общински съветници от БСП. Събитието се провежда под мотото Епизод 5: „България от бъдещето” и е част от поредицата национални срещи на Младежкото обединение в БСП. Участие ще вземат над 450 души – кандидати на БСП за кметове и общински съветници на възраст до 35 години. Началото на срещата е в събота от 16.00 часа, а в неделя продължава от 9.30 часа.

В срещата ще участват кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин, председателят на НС на БСП Сергей Станишев и народни представители от Парламентарната група на Коалиция за България. Сред гостите на събитието са депутатите от Европейския парламент Дерек Вон и Катрин Тротман, Кейса Пени – президент на ECOSY, Томас Маес – генерален секретар на ECOSY, както и Томас Греам – председател на контролната комисия на ECOSY.

В рамките на двата дни участниците в срещата ще представят своята визия за бъдещото развитие на България с участието на младите хора в местната власт, както и актуални проблеми в българските общини. Заедно с чуждите гости ще бъдат проведени дискусии по темите „Младите, изборите и местната власт”, „Гражданската активност и изборите”.

Програмата на Епизод 5 включва и „На кафе с. . .” – неформални разговори по темите образоване, екология, социална политика и трудови права, младежка политика и доброволчество.

Действащи кметове и общински съветници от левицата ще споделят успешен опит и проблеми от своята практика. В Епизод 5 ще се включат и участници в Международната програма за млади лидери от Югоизточна Европа и Черноморския регион, които ще дискутират опита и практиките от Европа, балканските и черноморските държави в две посоки: гражданската активност и изборите и младите и местната власт. Заедно с чуждестранните гости младите социалисти ще търсят възможни решения на съществуващите у нас проблеми в тези направления.

Националната младежка среща ще приключи с доброволческа акция, с която ще бъде поставено началото на националната кампания „ИМАМ ПРАВО – Доброволци с Ивайло Калфин”. В рамките на кампанията в различни краища на България доброволци ще провеждат акции в три направления – трудови права и образование, социални права и сигурност, екология. „ИМАМ ПРАВО” ще стартира с две акции - „Job office” – инициатива, която цели да помогне на младите хора в търсенето на работа, и с  информационна кампания за опасностите от проучването и добива на шистов газ в България.

„ИМАМ ПРАВО – Доброволци с Ивайло Калфин” е инициатива, която има за цел да популяризира доброволчеството като форма на труд у нас, от една страна, а от друга – чрез различни действия да бъде в помощ на младите хора, на развитието на гражданско общество и съзнание в България. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.