• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Цветанов: Членството ни в Шенген вече е проблем на политическо решение

Цветанов: Членството ни в Шенген вече е проблем на политическо решение

Сърбия /КРОСС/ Холандия има вътрешнополитически проблеми и моментното коалиционно правителство има клауза за недопускане на България и Румъния в Шенген. На последния съвет беше много ясно отчетено, че България и Румъния са покрили всички критерии и са минали успешно всички мисии във всички проверки, които бяха необходими на експертно ниво. Оттук нататък няма как да влияем да политическите решения или можем да влияем по определена степен, но за мен това, което беше важно и което изпълниха и България и Румъния е, че покрихме критериите към март 2011-та година и всъщност членството ни в Шенген вече е проблем на политическо решение, но не е проблем относно критерии, заложени в Шенгенската конвенция. Това заяви при посещението си в Сърбия вътрешният министър Цветан Цветанов в коментар на  появилата се информация, че Страната на лалетата е решила да наложи вето за приемането на страната ни в Шенген.  По думите му тази седмица предстои съвет на министрите на вътрешните работи на Европейския съюз. Надявам се, че това, което имаше като дебат и възражения на последния Съвет на министрите на вътрешните работи през юни месец, Холандия се солидализира с останалите 26 страни от ЕС и взехме решение, което беше в полза на ЕС, и което беше за заслужилите резултати, които са постигнали и Румъния, и България за покриването на критериите, свързани с Шенген, допълни вицепремиерът Цветанов.

Заедно със сръбския министър на вътрешните работи Ивица Дачич Цветан Цветанов подписа споразумение за откриването на контактен център на границата между България и Сърбия, който трябва да синхронизира усилията на митническите и граничните администрации на двете държави. Очаква се центърът  да заработи до края на годината. От началото на месец октомври пък българо-сръбската граница ще бъде охранявана от съвместни патрули на българската и сръбската гранична полиция, съобщи още министър Цветанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.