• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

На 19 септември ще бъде открита учебната година в УНСС

На 19 септември ще бъде открита учебната година в УНСС

София /КРОСС/ На 19 септември (понеделник) в 11 часа в аула "Максима" на Университета за национално и световно стопанство ще бъде открита91-ата академична учебна година. След тържествотопървокурсниците ще се срещнат с ръководствата на осемте факултета на УНСС.
През учебната 2011/2012 година 3539 първокурсници ще се обучават в шест професионални направления. През първите две години те ще изучават фундаментални университетски дисциплини, а след успешно завършване на втори курс ще избират специалност.
И презтази година в УНСС имашенай-много кандидат-студенти в сравнение с всичкибългарскивисши училища и още на първо класиране бяха попълнени всички места по държавната поръчка.

През август т.г. Висшият консорциум на 126 изследователски центрове и институти към Министерството на образованието на Испания - най-голямата изследователска организация, която прави световна класация на висшите училища в света, съобщи, че УНСС от 22-о вече е на 13-о място в Европа и от 44-о на 31-о място в света в класацията на 1000 бизнес училища. Така само за половин година той изпревари 9 университета в Европа и 13 в света.
След УНСС в Топ 1000 в света са Йелският университет; Университетът в Калифорния-Лос Анджелис, Училището по управление; Масачузетският технологически институт, Училището по управление; Университетът в Торонто, Училището по управление; Университетът в Илинойс - Бизнес училището и др.
След УНСС в Европа са такива елитни университети и техните висши училища като Стокхолмският университет, Бизнес училището; Хумболтовият университет в Берлин, Бизнес училището; Оксфорд университет, Бизнес училището и пр.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.