• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Каракачанов: Заради контрола на ГЕРБ върху медиите кампанията започва неравностойно

Каракачанов: Заради контрола на ГЕРБ върху медиите кампанията започва неравностойно

София /КРОСС/ „Слабата страна на всички кандидати, извън кандидатите на управляващите, е, че те няма да имат този ресурс, който ще хвърли управляващата партия за изборите. Субсидията на ПП ГЕРБ е 20 млн. лв. на година , да не говорим и за други средства, които те могат да генерират. Другият въпрос е начинът, по който те контролират медиите. Затова самата битка започва изначално като неравнопоставена”. Това заяви лидерът на ВМРО – БНД за Радио К2 и в. „Труд” в съвместно организирания от тях дебат на кандидатите за президент на България. „Кандидатпрезидентската ни програма има 13 основни приоритета. На дневен ред в обществото са проблеми, свързани с демографската криза, битката с монополите и правото на българските граждани да искат свикването на референдуми”, каза в организирания от в. „Труд” и Радио К2 кандидат- президентски дебат Красимир Каракачанов, издигнат от ВМРО - БНД.  Президентът трябва да бъде основния говорител на обществения интерес смята кандидатът на ВМРО - БНД. Президентът има право да поиска от Народното събрание свикването на референдуми, за да могат българските граждани да вкарват в час изпълнителната власт, когато тя излиза извън коловозите на обществените интереси, заяви още за в. „Труд” и Радио К2 Красимир Каракачанов. „Демографската катастрофа ни прави нация не само на изчезване, а и нация  губи своята сила и трудов ресурс. Само след 20 години може да се окаже, че ние българите, в собствената си държава, ще бъдем малцинство. Ако погледнем българската конституция, президентът има още едно правомощие. А то е да отправя преки обръщения към българската нация. Президентът има още правото да свиква Консултативния съвет по национална сигурност - например, темата за демографската криза и монополите ще бъдат поставени на Консултативни съвети по национална сигурност, с готови идеи, с готови програми, които ще бъдат давани на изпълнителната власт за реализация”, заяви Каракачанов. Силната страна на  кандидатпрезидентската двойка на ВМРО-БНД според Каракачанов е, че са единствената политическа формация, която през 2008 година, предложила  на управляващите и на президента цялостна програма за демографската криза. Темата с монополите е другата тема, която вълнува българските граждани, според лидера на ВМРО-БНД.. Нито едно българско правителство и нито един български президент не се е опитал да противодейства на този грабеж, който монополите налагат върху българските граждани, каза той. „Темата с референдумите е механизъм, който сме се опитвали да използваме за АЕЦ „Козлодуй” и по темата за членството на Турция в ЕС. Ако това се беше случило за 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”, може би днес токът нямаше да бъде толкова скъп за българските граждани”, завърши Красимир Каракачанов в дебата за президенти организиран от в. „Труд” и Радио К2.

Слабата страна на всички кандидати, извън кандидатите на управляващите, е, че те няма да имат този ресурс, който ще хвърли управляващата партия за изборите. Субсидията на ПП ГЕРБ е 20 млн. лв. на година, да не говорим и за други средства, които те могат да генерират. Другият въпрос е начинът, по който те контролират медиите. Затова самата битка започва изначално като неравнопоставена.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.