• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Калфин: Границата ни с Турция е разграден двор

Калфин: Границата ни с Турция е разграден двор

Елхово /КРОСС/ „Границата с Турция е разграден двор, разграден е кльонът. Гърците вдигат стена, копаят ров, за да спрат нелегалната емиграция от Турция. А министър Цветанов иска да пази нашата граница, която е външна за ЕС, с камери и фотошопове. Така няма да може да се справим с емигрантската вълна. Граница се пази със съоръжения и гранични войски”, категоричен бе кандидат-президентът на левицата Ивайло Калфин пред жителите на град Елхово в събота. Той добави, че работата на президента и кметовете е да казват на правителството и министър-председателя когато нещата не вървят, включително. когато разградената граница заплашва развитието на крайгранична община като Елхово, с голям потенциал за реализиране на проекти по европейските програми. „България няма да стане пълноправен член на Шенген, няма да се присъедини със сухопътната си граница”, каза още Калфин по повод на категоричните сигнали от Европа, че българското членство в  европейското пространство без паспортен контрол ще бъде отложено или ще се реализира частично, обхващайки само въздушните и морските граници.

На срещата с гражданите на Елхово бяха и кандидатката за кмет от БСП Татяна Дюлгерова и кандидати за общински съветници на социалистите.

След това Калфин се обърна с  призив за национално единство и опазване на българщината към множеството хора, дошли на освещаването на 22 метров кръст на Баах тепе, край село Болярово, Ямболско.

„Повече от 13 века християнството и православието държат България единна. Всеки, който види този кръст, ще почувства българското, българщината, защото той символизира нашето единство. Винаги сме били силни, когато сме били заедно, когато се грижим за бедните, болните, страдащите”.

С тези прочувствени думи кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин поздрави насъбралото се множество  на Баах тепе, на което в древността е имало тракийско светилище. На официалната церемония в деня на светлия християнски празник Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка света София присъстваха депутатът от БСП Атанас Мерджанов, президентският съветник Петър Кънев и други известни личности, които уважиха поканата на кмета Христо Христов от БСП, кандидат за пети мандат. Кръстът е дарен от бизнесмена Методи Маджаров и съпругата му Вяра. Празничният водосвет беше отслужен от сливенския митрополит дядо Йоаникий. Кръстът е изработен от метални конструкции, ще бъде осветен с електричество и се вижда и от Елхово и всички села от региона, чак до границата с Турция.

Ивайло Калфин поздрави събралите се жители и гости на Болярово с  празника на това „свято за Болярово и за всички българи място” и подари икона на Св. Димитър на църковното настоятелство на едноименния храм в града.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.