• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Режисьорът Рангел Вълчанов със специална награда

Режисьорът Рангел Вълчанов със специална награда

София /КРОСС/ Режисьорът Рангел Вълчанов получи специалната награда на Столичната община за цялостно творчество на официална церемония в Народния театър "Иван Вазов". Самият той не присъства на церемонията, но от негово име прозвуча послание, информира БНР.
"Тази награда се дава нещо като капак на моята тенджера, за което се покланям в знак на благодарен."
Мотото на тазгодишната церемония беше "Софийско време", като авторите на спектакъла бяха вплели исторически периоди от развитието на столицата. Раздадени бяха награди в 7 категории.
Наградата за литература получи Ана Златкова за превода от испански на "Бегръбначна Испания" на Хосе Ортега-и-Гасет, в категорията "Театър" - Бина Харалампиева, директорэт на Малък градски театър "Зад канала", Софийската филхармония с директор Явор Димитров получи наградата в област "Музика".
Професор Пламен Вълчев беше награден в категория "изобразителни изкуства" за проекта на блог с марка и първодневен печат, посветени на тържественото отбелязване на 1700 години от провъзгласяването на Сердикийският едикт на император Галерий.
Виктор Чучков спечели отличието за кино с филма си "Тилт"
В категория "архитектура" беше награден арх. Борислав Богданов за проекта на езиково училище "Дорис Тенеди" в ж.к. "Бели брези" в София.
Не беше присъдена награда в област "журналистика".
В спектакъла участваха актьори от всички общински театри, а по време на церемонията имаше изпълнения на народна, класическа, поп и рок музика.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.