• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Започна делото на семейство Бончеви срещу фондация "Утре за всеки"

Започна делото на семейство Бончеви срещу фондация "Утре за всеки"

 

София /КРОСС/ В Софийски градски съд започна гражданското дело срещу фондация „Утре за всеки”, заведено от бившият президент на ФК "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Камелия. Двамата искат да си върнат дарените под натиска на „Наглите” 157 000 евро на организацията за борба с рака на гърдата. Парите бяха предназначени за откупа на отвлечената Камелия. С лихвата сумата набъбва на 400 336 лева.

 

Дарих парите по принуда. Аз не съм дарител на добра воля. Това заяви пред журналисти Бончев на влизане  в съда. Той подчерта, че не иска да става съпричастен на дейностите на фондацията и не се интересува от бизнеса, който тя развива. Просто искам да ми върнат парите, защото съм ги дал насилствено, категоричен е Ангел Бончев.

По делото е изготвена и счетоводна експертиза, която установява, че действително парите са преведени на 30-ти юли, когато съпругата му вече е освободена.

Предстои да бъде изготвена повторна счетоводна експертиза, която да установи кога точно Бончев е направил банковия превод и дали забавянето с един ден е по вина на банката. От приложените по делото документи става ясно, че парите на Бончев отиват за ремонт на имот на фонацията, която получава сграда на ИСУЛ и я превръща в център за рехабилитация.

Следващото заседание по делото е насрочено за 7 ноември, когато трябва да бъдат разпитани двама служители на ГДБОП.

Ангел Бончев е една от жертвите на групата на "Наглите", която го отвлече през май 2008 г. Няколко месеца по-късно при предаването на откупа бе похитена жена му Камелия, а той бе пуснат.

За да освободи жена си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Бончев превежда по сметката на фондация „Утре за всеки" парите от откупа в размер на 157 хиляди евро, след което жена му бе освободена.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.