• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

БСП: Борисов ще подпише за шистовия газ под натиска на Уорлик

БСП: Борисов ще подпише за шистовия газ под натиска на Уорлик

 

София /КРОСС/ Бойко Борисов ще подпише за шиствия газ не "на инат", а под натиска на американския посланик. Това заяви на пресконференция Антон Кутев от БСП, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

Според Кутев, твърденията на премиера, че в Добрич "2-3 души са били против шистовия газ", не отговарят на истината. "Лично аз присъствах на заседанието на общинския съвет на Нови пазар. Там имаше над 100 човека, включително съветници от ГЕРБ, които също се обявиха против шистовия газ", каза той.

Според Кутев, масово в региона на Добруджа общинските съвети излизат с решения против шистовия газ. "Подобно решение има и общинския съвет в Силистра, а днес или утре по този въпрос заседава съветът в Разград. Ако това са 2-3 човека, аз се учудвам на наглостта на премиера", заяви той.

Антон Кутев, обясни, че тази технология има продължителност на експлоатация от 10-12 години, докато нормалните са 40 години. "Сондите за шистов газ се правят на всеки квадратен километър. Сега можете да си представите как ще изглежда Добруджа след 10 години. Тогава означава, че в Добруджа ще има 5-6 000 сонди. След 10-12 години там ще има една натурална пустиня, която ние ще наречем на името на Бойко Борисов", обеща той.

Според Кутев, премиерът Борисов ще подпише не "на инат", а под натиска на американския посланик. Той каза още, че когато "Шеврон" направят всичко това и започнат добива, огромната част от парите ще отидат в САЩ, а не у нас. "В България ще дойдат само концесионните такси. В Америка обаче ще отидат и жителите на Добруджа, защото там вече няма да има земеделие. 60% от населението на региона се занимава със земеделие и ако това са двама-трима човека, аз съм истински учуден от математическите способности на премиера", каза той.

 

От БСП са категорични, че опитът да се неглижират подобни решения е просто защита на корпоративни интереси и заявиха, че те не бива да се вземат без мнението на гражданите на Добруджа. "Друг е въпросът дали гражданските движения са достатъчно силни и могат да отстоят този интерес. Именно затова ние се занимаваме с темата за шистовия газ", посочи Кутев. 

/ВС/

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.