• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нивото на река Дунав се понижи с още 4 см.

Нивото на река Дунав се понижи с още 4 см.

Лом /КРОСС/ Корабоплаването по Дунав е спряло за неопределено време заради ниското ниво на реката. Днес то се понижи с още 4 см. и в момента при видинското Ново село е едва 51 см., съобщи БНТ

Преминаването на критичните участъци е възможно само от по-леки плавателни съдове, съобщиха от "Морска администрация" - Лом.

От там допълват, че няма приток на вода нито в унгарския, нито в румънския участък на реката. Ако скоро няма валежи, може да се стигне до прокопаване дъното в плавателната част на Дунав.

Трафикът по Дунав замира, работата на пристанищата във Видин и Лом драстично намалява през последните седмици, казаха от двата порта.

Круизните кораби отменят своите програми, за да избегнат засядане сред плитчините, какъвто случай имаше преди дни край Лом. Пет пътнически кораба са акустирали извънредно на пристанище Видин от началото на месеца - съобщиха от туроператорски фирми. Загуби търпи и туризмът, и местният бизнес.

За да изпълняват своите договори, корабособствениците са принудени да возят товарите на части. Заводът за производство на гуми и ТЕЦ-а към него работят с намален капацитет вече втори месец заради спрените доставки на въглища.

Ниското ниво на Дунав обаче не спира работата на фериботната връзка между Видин и Калафат. От Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав съобщиха, че скоро не се очаква подобряване на условията за корабоплаване по реката.

А специалисти от морска администрация казаха, че ако сушата продължава, може да се наложи прокопаване на дъното в плавателната част на реката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.